Open Menu

Tomas Nollet en Hilde Huyghe architecten

verbouwing_woning_Brugge_fo_01.jpg verbouwing_woning_Brugge_fo_02.jpg verbouwing_woning_Brugge_fo_03.jpg verbouwing_woning_Brugge_fo_04.jpg verbouwing_woning_Brugge_fo_05.jpg verbouwing_woning_Brugge_fo_06.jpg verbouwing_woning_Brugge_fo_07.jpg verbouwing_woning_Brugge_fo_08.jpg verbouwing_woning_Brugge_fo_09.jpg verbouwing_woning_Brugge_fo_10.jpg verbouwing_woning_Brugge_fo_11.jpg verbouwing_woning_Brugge_fo_12.jpg

Een typisch arbeiderswoning langs de vesten in Brugge. Het bestaande hoofdvolume wordt volledig ontmanteld. Het nieuwe gelijkvloers strekt zich uit tot de achterbouwlijn van de naastliggende percelen. Een grote lichthapper brengt licht binnen tot diep in de woning. Op de verdieping komt er ter hoogte van de achtergevel een vide die doorloopt tot het dakniveau. Die ingreep zorgt voor een ruimtelijke doorkijk in de woning.

Bij het ontwerp hebben we ernaar gestreefd om zoveel mogelijk licht binnen te brengen op de verschillende niveaus in deze lange, smalle rijwoning.