Open Menu

Tomas Nollet en Hilde Huyghe architecten

woning_H10_fo_01_web foto 02 woning_H10_fo_04_web woning_H10_fo_03_web woning_H10_fo_05_web woning_H10_fo_06_web woning_H10_fo_07_web woning_H10_fo_08_web woning_H10_fo_09_web woning_H10_fo_10_web

Het project betreft de verbouwing van een kleine rijwoning met een gevelbreedte van 4,45 m en een bouwdiepte van 13 m.
De woning bestaat uit een hoofdgebouw  met drie bouwlagen, waarvan de bovenste verdieping zich onder het dak situeert en een bijgebouw met een vlindervormig dak, waarvan één deel in plastiekplaten. De stedenbouwkundige voorschriften eisen eenzelfde oppervlakte en volumegebruik


Zowel in het hoofd- als het bijgebouw worden alle binnenwanden gesloopt.
Om een maximale hoeveelheid aan licht toe te laten in de diepe, smalle woning wordt de gevel gericht naar de binnenkoer en één deel van het vlinderdak volledig in glas uitgevoerd.
In het hoofdvolume wordt de trap dwars in de ruimte geplaatst waardoor aan beide zijden een kamer ontstaat.
De zijwanden van de trap zijn beglaasd.
Licht doorlatende gordijnen aan de glazen binnenwanden zorgen voor de nodige privacy.