Open Menu

Tomas Nollet en Hilde Huyghe architecten

20160823_M-Gent_TDS6308 20160823_M-Gent_TDS6258 20160823_M-Gent_TDS6512 20160823_M-Gent_TDS6615 20160823_M-Gent_TDS6659 20160823_M-Gent_TDS6413 20160823_M-Gent_TDS6418 20160823_M-Gent_TDS6348-landscape 20160823_M-Gent_TDS6509-landscape 20160823_M-Gent_TDS6363-landscape IMG_2674

Een fabriekspand bestaande uit vier gebouwendelen, in het centrum van een bouwblok, wordt verbouwd tot  kantoor- en vergaderruimtes voor een studiebureau stabiliteit. Drie bestaande gebouwen worden verbouwd, één is te vervallen en wordt afgebroken met uitzondering van de buitenmuren. Door het behoud van deze muren ontstaat er een ommuurde buitenruimte, waarin een L- vormig nieuw gedeelte, opgetrokken in hout en glas, wordt geplaatst. De doorzichtige, beglaasde ruimtes gaan een bijzondere confrontatie aan met de bestaande, behouden buitenmuren.