Open Menu

Tomas Nollet en Hilde Huyghe architecten

openb_cult_gymzaal_Ekeren_fo_01.jpg openb_cult_gymzaal_Ekeren_fo_02.jpg openb_cult_gymzaal_Ekeren_fo_03.jpg openb_cult_gymzaal_Ekeren_fo_04.jpg openb_cult_gymzaal_Ekeren_fo_05.jpg

De site is gelegen in het Hagelkruispark. Een park dat toegankelijk is vanaf de Oordersesteenweg, tevens de hoofdtoegang tot het zwembad dat deel uitmaakt van deze site, en via het Groot Hagelkruis door middel van wandelpaden.

Om geen contrast te vormen met de schaal van de omgeving en de schaal van het voorgedeelte van het zwembad voorzien we het hoofdvolume van de gymhal, met een hoogte van 9,5 m, centraal op het terrein met een kraag van secundaire functies zoals kleedkamers, bergingen, ontmoetingsruimtes er om heen. De hoogte van deze kraag varieert van tot 3,6 m tot 4,85 m afhankelijk van de noodzakelijke nuttige hoogte van de onderliggende functies.De kraag rondom de gymhal eindigt in een luifel. Deze luifel doet dienst als overdekt terras bij de ontmoetingsruimtes, als overdekte toegangszone voor de van buitenaf te gebruiken kleedkamers en bergingen voetbal / atletiek, als overdekte toegang gymhal, als overdekte fietsenstalling en doorsteek naar achterliggend sportveld. Het biedt ook de noodzakelijke zonwering in zomersituatie.

Het licht treedt de gymhal en de kleedkamers indirect binnen via het beglaasde plafond van de ommegang.